ua en ru

Пєсков вважає недоречними "віртуальні міркування" про визнання Росією ДНР і ЛНР

Пєсков вважає недоречними "віртуальні міркування" про визнання Росією ДНР і ЛНР Фото: прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков

Представник Кремля заявив, що указ президента був викликаний "гуманітарними міркуваннями"

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков вважає недоречними "віртуальні міркування" про визнання так званих "Донецької/Луганської народних республік", передає ТАСС.

"Питання, чесно кажучи, некоректне, бо в даній ситуації якісь віртуальні міркування абсолютно недоречні", - заявив Пєсков.

За його словами, "поки ситуація де-факто полягає в тому, що дві невизнані республіки - ЛНР і ДНР - є територіями, які дійсно не визнані Російською Федерацією, вони не визнані Україною, але вони знаходяться в жорсткій блокаді з боку України".

Представник Кремля заявив, що в ситуації, коли ДНР і ЛНР "відключені від соціального забезпечення, від банківського забезпечення", коли дані умови "роблять життя населення цих регіонів абсолютно нестерпним", указ президента Росії Володимира Путіна був викликаний виключно гуманітарними міркуваннями.

"Саме керуючись гуманітарними міркуваннями, було прийнято відоме рішення з фактично виданими документами", - зазначив Пєсков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ про тимчасове визнання "документів" так званих "Донецької/Луганської народних республік".