ua en ru

Пєсков: Росія єдиний легітимний учасник операції в Сирії

Пєсков: Росія єдиний легітимний учасник операції в Сирії Фото: Дмитро Пєсков

Пєсков каже, що про це попросив легітимний Президент Сирії

Прес-секретар Президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Росія - єдиний легітимний учасник операції в Сирії, передає РБК.

"Використання збройних сил можливе або по резолюції Ради Безпеки ООН або на прохання легітимного керівництва країни. В даному випадку Росія фактично буде єдиною країною, яка буде здійснювати цю операцію на легітимній основі - на прохання легітимного президента Сирії", - заявив Пєсков.

Про терміни початку авіаударів по позиціях бойовиків у Сирії Пєсков не відповів, назвавши це "специфічною інформацією".

"Поки вся інформація, яка могла бути надана, була надана", - заявив він.

На питання про те, чи можуть наноситися удари не тільки по позиціях ІДІЛ, Пєсков відповів: "Хто ще в Сирії становить загрозу для єдності країни, для законної влади в країні".

"Яка (опозиція)? А що це таке? Вони що, вони окремо воюють? Мова йде про боротьбу з тероризмом. Основне завдання - це боротьба з тероризмом і підтримка легітимної влади в боротьбі з тероризмом і екстремізмом", - заявив Пєсков, відповідаючи на питання, чи не можуть наноситися удари по опозиції.

Нагадаємо, Рада Федерації Росії сьогодні, 30 вересня, одноголосно підтримав використання російських Збройних сил за кордоном. Заступник голови уряду Росії Сергій Іванов уточнив, що Совфед дозволив використовувати збройні сили в Сирії.