ua en ru

Пєсков: Кремль підтримує повернення Донбасу Україні

Пєсков: Кремль підтримує повернення Донбасу Україні Фото: прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков

Пєсков також додав, що "в частині Криму домагання на російські регіони" Кремль не коментує

Кремль підтримує заяви президента України Петра Порошенка про повернення Донбасу Україні слідом за поверненням Надії Савченко, якщо вони продиктовані міркуваннями гуманності. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає РБК.

"У разі, якщо президент України Петро Порошенко керувався міркуваннями гуманності, то таку заяву можна підтримати. І, власне, це те, на що ми й сподіваємося в Москві", - зазначив прес-секретар Путіна.


При цьому Пєсков уточнив, що "притязании на російські регіони", в тому числі й Криму, не коментуються.

Нагадаємо, 25 травня президент України Петро Порошенко заявив, що Україна поверне Крим і суверенітет так само, як повернули додому Надію Савченко.

"Так ми повернемо Донбас, так ми повернемо Крим і український суверенітет", - заявив Порошенко.

Зазначимо, що вчора, 25 травня, Надія Савченко повернулася в Україну у результаті обміну на російських ГРУшников Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва. Для того, щоб убезпечити ситуацію і не допустити зриву операції, заздалегідь про обмін Савченко не повідомлялося. Однак інформація про те, що за Надією в Ростов-на-Дону вилетів літак президента України, все-таки просочилася в ЗМІ. Борт, на якому прилетіла в Україну Савченко, приземлився в аеропорту "Бориспіль" близько 15:00.

Також раніше Порошенко заявляв про те, що виключає повернення Донбасу військовим шляхом.

"Не можу не сказати кілька слів щодо сьогоднішнього маршу ("Азова", - ред.) в Києві. Першими з'явилися ці картинки на російському телебаченні - шини, петарди, повідомлення про поранених поліцейських, поранених громадян. Ці картинки поширюються і навмисно подыгрываются картинки про те, що сьогодні нібито намагаються дестабілізувати ситуацію в державі. Ще раз підкреслюю, це абсолютно чітка позиція - військового шляху по поверненню Донбасу не існує", - заявив Порошенко.