ua en ru

Перший смартфон від Xiaomi на чистому Android

Перший смартфон від Xiaomi на чистому Android

В результаті спільної роботи Google і Xiaomi, над проектом Android One, китайська компанія випустила телефону на чистому Android без фірмових прошивок і додаткових змін. Невеликий огляд новинки розповість про особливості та характеристики гаджета.

Дизайн та особливості

Новий смартфон Xiaomi Mi A1 підтримує всі офіційні сервіси Google і дозволяє зберігати знімки в необмеженій кількості в Google Photo, в іншому його технічні характеристики ідентичні моделі Mi 5X. Модель має привабливий дизайн, який є втіленням ідеї розробників. Міцний металевий корпус, витончені лінії, плавно закруглені грані – комфортно тримати телефон у руках, і він залишає приємні тактильні відчуття. Особливості пристрою:

  • Сканер відбитків пальців;
  • Швидкий процесор;
  • 5.5-дюймовий екран з Full HD-дозволом;
  • Подвійна камера 12 Мп;
  • "Чистий Android"
  • Батарея на 3 080 маг;

Зображення виводиться на 5.5-дюймовий екран, виконаний за технологією IPS, що має дозвіл 1920х1080 пікселів. Дисплей покритий захисним склом Gorilla Glass, тому йому не страшні подряпини і пошкодження. Широкий кут огляду і багатий діапазон кольорової гами сприяють природної передачі кольору.

Камери

Смартфон Сяоми на Андроїд отримав 12-мегапіксельний подвійний об'єктив з функцією дворазового зума без втрати якості. Збільшені до 1.25 мкм пікселі захоплюють на 50% більше світла.

Перший смартфон від Xiaomi на чистому Android

Зробити чіткий і детальний знімок при поганому світлі тепер не проблема. Значення діафрагми об'єктивів: f/2.2, f/2.6. Особливості основної камери:

  • Швидкий фазовий автофокус;
  • Дворазовий оптичний зум;
  • Підтримка відео в FullHD.

За якість селфи-знімків в новому Ксяоми відповідає фронтальна 5-мегапіксельна камера з технологією інтелектуальної ретушування Beautify 3.0. Можна зробити фото, а потім довести його до ідеалу. Камера підтримує режим зйомки "Панорама" – для створення ширококутних фотознімків, в тому числі групових і пейзажних.

"Залізо" і автономність

За продуктивність пристрою відповідає 8-ядерний чіп Snapdragon 625, демонструє відмінну швидкість у вирішенні щоденних завдань. Для швидкого відгуку системи виробник встановив 4 Гб оперативної пам'яті, тому навіть ресурсомісткі програми запускаються досить швидко. Обсяг внутрішнього сховища становив 64 Гб. Такого об'єму цілком достатньо для зберігання фото, відео та встановлення необхідних програм. Якісний геймплей забезпечує графічний адаптер Adreno 506.

Перший смартфон від Xiaomi на чистому Android

Гаджет протягом цілого дня буде радувати вас своєю роботою. Завдяки ємного акумулятора – 3080 маг ви зможете завершити почате і заряд не вичерпається в самий невідповідний момент.

В якості операційної системи використовується Android 7.1.1, що пропонує весь набір улюблених додатків від Google. Нагадаємо, що особливість пристрою – "чистий Андроїд". До кінця року вийде оновлення до версії Oreo, а в наступному році обіцяно оновлення до версії P. тобто протягом декількох років телефон Сяоми з чистим Андроїдом буде одним з перших отримувати найактуальніші "апдейти", нарівні з топовими смартфонами Google Pixel.