ua en ru

Перший Київський інвестиційний форум відвідають учасники з 15 країн світу

Перший Київський інвестиційний форум стане визначною подією в економічному житті столиці. Про це свідчить той факт, що свою участь уже підтвердили близько 300 представників ділових кіл із 15 країн світу, а саме: США, Канади, Великобританії, Італії, Австрії, Китаю, Індії, Люксембургу, Чехії, Угорщини, Казахстану, Катару, республіки Кіпр, Росії та України. Серед учасників форуму - інвестори, керівники фінансових компаній, представники фондів прямих інвестицій, інвестиційних та комерційних банків, консалтингові та юридичні компанії, представники центральної та міської влади, повідомляє прес-служба заступника голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслана Крамаренка.

«Київ - це європейське місто з високим інвестиційним потенціалом. Але, незважаючи на вигідне географічне положення, потужні ресурси та трудовий потенціал залишається поза увагою інвесторів. Тому мета форуму - відкрити Київ інвесторам, презентувати інвестиційні можливості та готовність стати надійним партнером заради розвитку та реалізації завдань Стратегії розвитку Києва до 2025 р. Така широка географія учасників свідчить про високий інтерес до Києва серед іноземних бізнес-кіл», - заявив Руслан Крамаренко.

Програмою форуму передбачено презентацію якірних проектів та проектів у чотирьох галузевих секціях: «Першокласна інфраструктура в сфері транспорту та ЖКГ», «Інновації в сфері ІТ», «Центри ділової та туристичної інфраструктури», «Дозвілля та здоров'я киян». Після презентацій відбудеться дискусія «Столична влада та бізнес: як привабити інвестора», на якій учасники форуму обговорять шляхи співпраці.

Як зазначають організатори, метою Київського інвестиційного форуму є активізація діалогу між міською владою та бізнесом, презентація проектів міста, що потребують залучення інвестицій, надання приватному бізнесу можливостей представити свої проекти міжнародній діловій спільноті.

Заплановано, що форум стане щорічною подією - днем відкритих дверей для налагодження взаємовигідного партнерства між Києвом та інвесторами, діалоговим майданчиком для спільної реалізації завдань Стратегії розвитку Києва до 2025 р.

Перший Київський інвестиційний форум, організований Київською міською державною адміністрацією, Фондом «Ефективне управління» та світовим видавництвом The Financial Times, відбудеться 29 березня 2012 р. Мета проведення Форуму - презентація інвестиційного потенціалу Києва та конкретних проектів. Планується, що на Форумі буде представлено проектів на суму близько 100 млрд грн.

На форумі виступлять голова КМДА Олександр Попов, віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков, директор Фонду «Ефективне управління» Наталія Ізосімова, мер Москви Сергій Собянін та ін.