ua en ru

Перший з 2012 року гуманітарний конвой прибув у сирійську Дарайю

Перший з 2012 року гуманітарний конвой прибув у сирійську Дарайю Фото: у передмістя Дамаска прибув перший з 2012 року гуманітарний конвой

В управлінні ООН з координації гуманітарних питань повідомили, що в місто доставили медикаменти, вакцини, "харчові продукти" та дитяче харчування

Конвой з гуманітарною допомогою в середу, 1 червня, увійшов в населений пункт Дарайя, розташований на південному заході біля сирійської столиці Дамаска. Про це повідомили в Міжнародному комітеті Червоного Хреста (МКЧХ), передає DW.

Повідомляється, що прибуття конвою стало першою з 2012 року доставкою гуманітарної допомоги в Дарайю.

Нинішню гуманітарну акцію організували ООН і Сирійський арабський Червоний півмісяць.


В управлінні ООН з координації гуманітарних питань (OCHA) підтвердили факт прибуття конвою і уточнили, що він доставив медикаменти, вакцини, "харчові продукти" та дитяче харчування, а в сусіднє місто - Муадаміят-аш-Шам - були доставлені продуктові набори.

Водночас агентства dpa та AFP з посиланням на місцеву раду та місцевого активіста повідомили, що серед гуманітарних вантажів, доставлених в Дарайю, продуктів харчування не було.

Населений пункт Дарайя, в якому проживають 8000 осіб, контролюється опозиційними силами і перебуває в облозі урядових сил.

Раніше повідомлялося про введення на 48 годин "режиму тиші" у Дарайї для доставки гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, підтримувані США сирійські опозиційні сили, включаючи курдів, виступили проти терористичного угрупування "Ісламська держава" на останній ділянці території, підконтрольній ІД біля турецького кордону, в середу, 1 червня.