ua en ru

Перші 650 млн гривень від ЄІБ підуть на проекти Донбасу і ще 3 областей, - Зубко

Перші 650 млн гривень від ЄІБ підуть на проекти Донбасу і ще 3 областей, - Зубко Фото: на відновлення Донбасу вже прямується 650 млн гривень

Фінансування здійснюється в рамках проекту "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України"

В рамках спільного з Європейським інвестиційним банком проекту "Надзвичайна кредитна програма для відновлення України", спрямованого на подолання наслідків конфлікту в Східній Україні, наданих 6 млрд гривень, 650 млн гривень буде інвестовано в Донбас, Дніпропетровську, Запорізьку і Харківську області. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко.

За його словами, до реалізації заплановано 69 проектів, які будуть забезпечені державою. Держава бере зобов'язання щодо повернення позики. Загальна вартість програми 200 млн євро.

Він зазначив, що згаданим документом скориговані кількість проектів і порядок їх фінансування з урахуванням інфляції, а також перерахунок вартості робіт і матеріалів.

"Проект охопить підконтрольні України райони Донбасу, а також Харківську, Дніпропетровську і Запорізьку області, які відчувають найбільший тиск на інфраструктуру через припливу внутрішньо переміщених осіб. Проектні кошти будуть використані на ремонт та підвищення енергоефективності інфраструктури, задіяної для розселення внутрішньо переміщених осіб, відновлення систем електро-, тепло - і водопостачання, відновлення доріг і залізниць, зокрема мостів", - зазначив Зубко.

Нагадаємо, раніше Жебрівський розповів, куди направлять виділені на відбудову Донбасу кошти.