ua en ru

Жебрівський розповів, куди направлять виділені на відновлення Донбасі кошти

Жебрівський розповів, куди направлять виділені на відновлення Донбасі кошти Фото: Павло Жебрівський

6,1 млрд гривень повинні бути вкладені у відновлення інфраструктури Донбасу

Кошти, які виділяються з бюджету на відновлення інфраструктури Донбасу, будуть вкладені в школи і дитячі сади. Про це розповів голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський під час брифінгу у вівторок, 14 червня, передає кореспондент РБК-Україна.

"20% виділених коштів (на відновлення інфраструктури - ред.) піде на відновлення шкіл, дитсадків... загалом, до кінця року, крім об'єктів, які ми відновили 871 об'єкт повинен бути відновлений... повинно бути виділено разом з позабюджетними коштами ЄІБ 1,9 млрд гривень. 6,1 млрд гривень має бути вкладено у відновлення інфраструктури Донбасу", - зазначив Жебрівський.


Він зазначив, що 9 тис. об'єктів інфраструктури на суму 3 млрд гривень було зруйновано та пошкоджено. Однак, за словами Жебрівського, це не повний перелік.

"Ми не врахували Широке, Опитне, Водяне, Піски, куди насправді не можуть зайти ті, хто оцінив би вартість руйнувань", - додав він.

Він нагадав, що президент підписав указ про виділення для Донецької області 2,8 млрд грн на відновлення інфраструктури.

Жебрівський розповів, куди направлять виділені на відновлення Донбасі коштиНагадаємо, Порошенко підписав закон, що дозволяє спрямувати понад 3 млрд гривень на відбудову Донбасу.