ua en ru

Президент Литви заявила, що на першій зустрічі з Путіним отримала список вимог

Президент Литви заявила, що на першій зустрічі з Путіним отримала список вимог Фото: Даля Грібаускайте (lrp.lt)

Поки РФ відторгає території і втручається в політику інших країн, вона буде вважатися агресором

Президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що отримала під час першої зустрічі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним список вимог до Литви. Про це вона повідомила в ході інтерв'ю DELFI.

"З самого першого терміну повноважень я завжди говорила, що ми готові співпрацювати і дружити з усіма сусідами, але на рівних підставах. З самої першої зустрічі з паном Путіним я отримала список вимог, які повинна виконувати Литва: не будувати атомну станцію, обов'язково співпрацювати з ними і т. д.", - заявила Грібаускайте.

За словами глави Литви, це не було пропозицією співпрацювати, "або ти стаєш на коліна і виконуєш, або ти є ворогом".

"Якщо вона (РФ - ред.) все ще в змозі боротися, відторгати території, діяти агресивно втручатися в політичну ситуацію або вибори в інших країнах, ця країна, безсумнівно, буде завжди розглядатися як агресор", - додала Вона.

За її словами, країни Балтії і Польща "посилено чинять опір" впливу РФ. Зокрема, країни побудували свій термінал для зрідженого газу, стали енергетично і економічно незалежними, і прагнуть "продовжувати синхронізацію з континентальною Європою".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Литва погодили план дій регіонального співробітництва, який буде реалізовуватися спільно найближчим часом.