ua en ru

Первинний текст Виборчого кодексу буде готовий вже в середині квітня, - О.Лавринович

Опубліковання усіх напрацьованих концептуальних положень нового Виборчого кодексу відбудеться 11 квітня, а первинний текст цього кодексу з'явиться вже в середині квітня 2011 р. Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович в ефірі "5 каналу".
"Вже було опубліковано більшість концептуальних положень, які будуть основою того першого технічного варіанту, який буде оприлюднений вже в понеділок. Будуть оприлюднені всі без винятку положення, які після вибору пропозицій від членів робочої групи з різними аргументами на яких зупинився глава держави", - заявив О.Лавринович.
"Оскільки поетапно йшло погодження, щодо складових частин, то протягом тижня буде завершена робота над цією чернеткою і вона стане предметом для роботи робочої групи. Вже в середині квітня будуть відомі не тільки концептуальні положення, а і первинний текст, і там не буде обмеження, щодо 365 днів в реєстрації для політичної партії", - підкреслив політик, зазначивши, що на наступних виборах до Верховної Ради (ВР) України блоки політичних партій не зможуть брати участь: "Я думаю, що це дуже ясне питання. Не буде в проекті закону пропонувати глава держави блоки політичних партій".