ua en ru

Первомайську ГЕС можуть приватизувати вже в цьому році

Первомайську ГЕС можуть приватизувати вже в цьому році Фото: Первомайська ГЕС

Первомайську ГЕС планують продати на аукціоні

Урядовий комітет з питань економічної, фінансової та правової політики підтримав пропозиції Фонду державного майна і затвердив умови продажу єдиного майнового комплексу Первомайської гідроелектростанції в Миколаївській області. Про це повідомляє сайт ФДМ.

Повідомляється, що проект урядового розпорядження розроблено Фондом державного майна і включає умови продажу Первомайської гідроелектростанції за принципом аукціону.

Керівник ФДМ Дмитро Парфененко зазначив, що фонд якісно підготував Первомайську ГЕС до продажу, і готовий провести прозорий відкритий конкурс.

"Фонд зацікавлений в ефективній приватизації і цього, і всіх інших підприємств, оскільки це забезпечить приплив інвестицій на них, модернізацію потужностей і додаткових коштів у державний бюджет", - сказав він.

Голова ФДМ висловив надію, що урядове рішення буде прийнято найближчим часом і закликав всіх зацікавлених інвесторів взяти участь у конкурсі.

"Продаж Первомайської ГЕС може стати першим великим продажем цього року, який відкриє шлях до відновлення приватизації в країні", - зазначив Дмитро Парфененко.

Нагадаємо, у вересні 2016 повідомлялося, що Кабмін дозволив приватизацію Первомайської ГЕС.