ua en ru

В Україні в I півріччі 2017 року викрили понад 100 організованих злочинних груп

В Україні в I півріччі 2017 року викрили понад 100 організованих злочинних груп Фото: поліція (facebook.com odesapolice)

У їх складі знаходилися 422 людини

У першому півріччі 2017 року Міністерство внутрішніх справ виявило 109 організованих злочинних груп (ОЗГ). Про це сказано в матеріалах інтерв'ю РБК-Україна колишнього заступника міністра внутрішніх справ Михайла Корнієнка.

"У першому півріччі поточного року були виявлені цілих 109 ОЗГ і 422 людини в їх складі. Кількість злочинів, скоєних ОЗГ залишається стабільною. У минулому, позаминулому і поточному роках їх було трохи більше 1300. Однак, якщо враховувати, що дані за 2017-й - це інформація всього за півроку, виходить, що чисельність злочинів збільшилася два рази", - наголошується в матеріалі.

Судячи зі статистики Нацполіції, головним джерелом доходів угруповань у позаминулому році був продаж наркотиків. Однак зараз на перше місце вийшло шахрайство. Крім того, бандити активно займаються розбоєм і крадуть. Серед популярних видів злочинів можна назвати сутенерство, зайняття гральним бізнесом, а також - нелегальний продаж зброї. При цьому за два з половиною роки кількість виявлених злочинів у цих сферах зменшилася в рази.

Нагадаємо, в липні заступник глави МВС Вадим Троян заявив, що департамент карного розшуку Національної поліції України з початку 2017 року знешкодив 53 організовані злочинні групи (ОЗГ) в складі 200 чоловік.