ua en ru

За перше півріччя 2018 року туристичний потік Києва зріс майже на 25%

За перше півріччя 2018 року туристичний потік Києва зріс майже на 25% Фото: Туристична ID-карта гостя Києва (УНІАН)

Загалом Київ відвідало 850 тис. іноземних туристів

За перше півріччя 2018 року туристичний потік Києва, порівняно з попереднім періодом минулого року, зріс майже на 25%. Про це повідомив сьогодні на прес-брифінгу начальник Управління з питань туризму та промоцій Антон Тараненко, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Повідомляється, що загалом Київ відвідало 850 тисяч іноземних туристів. Це є рекордним показником за останні чотири роки.

"Ми практично підійшли до показника докризового 2013 року, коли була зафіксована рекордна кількість зарубіжних гостей. Адже після проведення "Євро-2012" місто стало дуже популярним серед європейських туристів. Але, що показово, повністю змінився портрет аудиторії туристів Києва", - повідомив Тараненко.

За його словами, у 2013-2014 роках переважали гості з Росії (близько 50%) та пострадянських країн, а наразі ситуація змінилася.

"На перше місце вийшли білоруси, які зупиняються на пару днів під час поїздки на морський відпочинок у Затоці, Одесі чи Херсоні. Далі йдуть Ізраїль, США, Німеччина, Туреччина, Італія, Франція, Великобританія", - повідомив Тараненко.

За перше півріччя 2018 року туристичний потік Києва зріс майже на 25%

Він також зазначив, що останнім часом за найнижчими підрахунками туристична галузь приносить бюджету Києва щороку понад 150 мільйонів гривень податку. Відповідно зростає й туристичний збір. Якщо минулого року зібрали майже 25 мільйонів, то цьогоріч - очікується 30 мільйонів.

За перше півріччя 2018 року туристичний потік Києва зріс майже на 25%

Нагадаємо, 22 серпня президент "Національної туристичної організації України", радник першого віце-прем'єра Іван Ліптуга в матеріалі РБК-Україна повідомив, що сервіс української туристичної галузі поступово поліпшується, в секторі активно розвиваються малий і середній бізнес.