ua en ru

Перше голосування за закріплення курсу до НАТО та ЄС у Конституції  відбудеться в вересні

Перше голосування за закріплення курсу до НАТО та ЄС у Конституції  відбудеться в вересні Фото: Ірина Луценко (прес-служба Ірини Луценко)

Перший етап голосування може відбутися на другий чи третій пленарний тиждень

Перший етап голосування парламенту за внесення змін до Конституції в частині закріплення курсу України до НАТО та ЄС відбудеться наприкінці вересня. Про це заявила представник президента України у Верховній раді Ірина Луценко після зустрічі президента з представниками фракцій парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

Вона зазначила, що перший етап голосування може відбутися на другий чи третій пленарний тиждень.

"Я думаю, що ми поставимо перше голосування на кінець вересня. Це може бути другий чи третій пленарний тиждень. Можливо, початок жовтня.. Швидче всього, це буде кінець вересня. Так ми проговорили і так говорив спікер парламенту. Це буде перше голосування",- зазначила Луценко.

Вона додала, що першу стадію змін до Конституції планується розглядати в вересні.

"Депутати відправлять (законопроект про внесення змін до Конституції, – ред.) до КСУ, а уже друге голосування буде на наступній пленарній сесії, яка почнеться з січня місяця. Тобто першу стадію змін до Конституції ми плануємо розглядати в вересні місяці", - повідомила Луценко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко зареєстрував в парламенті проект змін до Конституції України щодо прагнення інтеграції України в НАТО і d Європейський союз.