ua en ru

Перша черга будівництва Південного обходу в Дніпропетровську обійдеться у 810 млн грн

Першу чергу будівництва Південного обходу в Дніпропетровську почнуть 15 квітня 2011 р., вартість автомобільної дороги складе 810 млн грн, які виділять з державного бюджету. Про це 12 квітня на нараді з будівництва об'єкту заявив губернатор Олександр Вілкул, передає кореспондент РБК-Україна.
"Перша частина об'їзної дороги складе 18 км, які об'єднають автотраси Знам'янка - Луганск - Ізваріно і Бориспіль - Дніпропетровськ - Запоріжжя. Роботи з будівництва першої частини почнуться 15 квітня 2011 р. Завершити плануємо до кінця року", - уточнив О.Вілкул.
За його словами, будівництво Південного обходу Дніпропетровська - один з найбільших проектів за останні 20 років. Об'їзна дорога дозволить вивести транзитний транспорт за межі міста, покращити екологію і якість доріг у Дніпропетровську.
Нагадаємо, що Південний обхід Дніпропетровська має довжину 64 км, його планується побудувати в шість етапів і завершити до 2014 р. Обхід повинен з'єднати чотири автомобільні дороги: Знам'янка - Луганськ - Ізварино, Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта, Бориспіль - Дніпропетровськ - Запоріжжя і Дніпропетровськ - Миколаїв. Сумарна вартість будівництва складе 2,6 млрд грн.