ua en ru

Персональні санкції США щодо українських чиновників є втручанням у внутрішні справи України, - Єфремов

Персональні санкції щодо в'їзду на територію США українських чиновників є втручанням у внутрішні справи України. Про це лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив сьогодні на брифінгу після засідання погоджувальної ради депутатських груп та фракцій ВР, передає кореспондент РБК-Україна.

На питання журналістів, як він ставиться до можливості введення персональних санкцій щодо в'їзду на територію США українських чиновників, Єфремов відповів, що негативно ставиться до втручання у внутрішні справи України.

На уточнююче питання, чому він вважає такі дії втручанням у внутрішні справи нашої держави, Єфремов відповів: "Якщо ви вважаєте, що прийняття рішень органом одної держави по відношенню до іншої держави відносно людей з іншої держави є невтручання , то я так не вважаю. Я вважаю, що люди, які живуть у державі, самі мають вирішувати свою долю і самі мають вибудовувати свої відносини".

У свою чергу спікер Верховної ради України Володимир Рибак на брифінгу заявив: "Що стосується санкцій, то у нас суверенна держава, незалежна держава. Інші держави можуть висловлювати позицію, розмовляти, ми можемо зустрічатися. Але що стосується санкцій, то у нас повинні діяти наші внутрішні закони, в країні має бути спокій".