ua en ru

Період військової служби буде зарахований офіцерам в стаж роботи

Період військової служби буде зарахований офіцерам в стаж роботи Фото: ВРУ

За прийняття в цілому законопроекту №2093а проголосували 240 депутатів при мінімально необхідних 226

Верховна Рада прийняла закон про те, що час проходження військової служби за призовом осіб офіцерського складу зараховується до стажу роботи. Відповідні зміни внесені до закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". Про це йдеться на офіційному айті ВРУ.

Це дає право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах, якщо на момент призову особа навчалася у вищому професійному навчальному закладі або працювала за професією.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, призовники офіцерського складу не можуть бути звільнені зі служби до набуття права на пенсію, крім передбачених законом випадків.

Також в законопроекті передбачено, що призовники офіцерського складу, сім'ї яких втратили годувальника і не мають інших працездатних членів сім'ї з постійним заробітком, достроково звільняються зі служби.

Відзначається, що в разі переїзду призовників офіцерського складу на нове місце служби їм буде виплачуватися допомога в розмірі місячного грошового забезпечення та 50% від нього на кожного члена сім'ї, а також добові за перебування в дорозі.

Раніше, в жовтні 2014 року Кабінет Міністрів затвердив зарахування терміну служби військовослужбовця в зоні проведення антитерористичної операції в стаж державної служби у трикратному розмірі.

Нагадаємо, Рада хоче ввести допомогу по оплаті лікування для малозабезпечених військових.