ua en ru

Переворот в Зімбабве: військові утримують президента під домашнім арештом

Переворот в Зімбабве: військові утримують президента під домашнім арештом Фото: Роберт Мугабе (kremlin.ru)

Чиновники ПАР повинні провести зустрічі з Мугабе і з військовими, що захопили владу

Військові утримують президента Зімбабве Роберта Мугабе під домашнім арештом після перевороту в країні. Про це повідомляє DW.

"Мугабе перебуває під домашнім арештом у своєму будинку в столиці країни Хараре, після того, як військові оголосили про взяття під свій контроль ситуації в Зімбабве", - йдеться в повідомленні президента південно-африканської республіки (ПАР) Джейкоба Зума після телефонної розмови з Мугабе.

Згідно з інформацією лідера ПАР, Мугабе повідомив, що він "в порядку". Зума заявив, що направляє у Зімбабве міністра оборони і міністра з питань безпеки в якості спеціальних посланців.

Так, чиновники ПАР повинні провести зустрічі з Мугабе і з військовими, які захопили владу.

Наголошується, що про свою стурбованість ситуацією в Зімбабве заявили в середу в Європейському Союзі (ЄС), закликавши сторони до "мирного вирішення" кризи. У ЄС закликали всі сторони поважати фундаментальні права" громадян і дотримуватися "конституційного порядку та демократичного управління" в державі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дружина президента Зімбабве Роберта Мугабе Грейс покинула країну після військового перевороту