ua en ru

Переворот у Туреччині міг бути зрежисований владою, - Гюлен

Переворот у Туреччині міг бути зрежисований владою, - Гюлен Фото: Фетхуллах Гюлен вважає, що до військового перевороту в Туреччині може бути причетна влада

Обвинувачений турецькими властями у військовому перевороті опозиційний проповідник розкритикував уряд Реджепа Таїпа Ердогана

Турецький проповідник Фетхуллах Гюлен, якого влада Туреччини вважає натхненником військового перевороту і вимагає депортувати із США, припустив, що переворот в Туреччині був постановочним. Про це повідомляє Reuters.

"Існує ймовірність того, що це може бути постановочний переворот. Це могло бути сплановано для судових звинувачень і переслідувань", - заявив Гюлен журналістам в Пенсільванії.


Турецький опозиційний проповідник розкритикував уряд президента Реджепа Таїпа Ердогана, зазначивши, що демократія не може бути досягнута в результаті військових дій.

"Схоже, що у них немає терпимості до будь-якого руху, будь-якої групи, будь-якої організації, яка не перебуває під їхнім повним контролем", - сказав він.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав президента США Барака Обаму депортувати зі Сполучених Штатів Фетхуллаха Гюлена або видати його Туреччини.