ua en ru

Перестрілки у Південному Судані: десятки загиблих і поранених

Перестрілки у Південному Судані: десятки загиблих і поранених Фото: один із кварталів Джуби

Кількість жертв, як серед військових так і серед цивільних, може становити близько 110 осіб

Жертвами перестрілок, що відбулися напередодні у столиці Південного Судану Джубі, стали "десятки військовослужбовців". Про це 9 липня повідомило інформагентство AFP із посиланням на одного з представників сил безпеки, що виступав на умовах анонімності, передає DW.

Водночас місцеві ЗМІ повідомляють про значно більшу кількість жертв та потерпілих внаслідок кривавих сутичок. Утім, ці цифри поки не отримали офіційного підтвердження.


За словами одного з лікарів, на якого посилається агенція AP, встановити точну кількість загиблих неможливо, адже військові не дозволяють медперсоналу оглянути тіла. На думку іншого медпрацівника, кількість жертв, як серед військових так і серед цивільних, близько 110.

Заворушення розпочалися ввечері 8 липня, неподалік від президентського палацу. У палаці президент країни Салва Киїр та колишній ватажок повстанців Рієк Машар Тені, який нині обіймає посаду віце-президента, мали дати спільну прес-конференцію. Згодом сутички поширилися на інші квартали міста. Лунали кулеметні черги та було чути артилерійський вогонь. За даними AFP, бойові дії тривали приблизно півгодини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Китаю уклала з Суданом контракт на будівництво першого в країні атомного реактора потужністю 600 мегават.