ua en ru

Перестрілка в Княжичах: усі подробиці

Перестрілка в Княжичах: усі подробиці Фото: перестрілка в Княжичах

Розслідування перестрілки в Княжичах взяв під особистий контроль Юрій Луценко

Перестрілка в Княжичах Київської області сталася учора, 4 грудня між спецпідрозділом КОРД і групою затримання карного розшуку з одного боку, і співробітниками державної служби охорони з іншого боку. В результаті загинули п'ятеро поліцейських. РБК-Україна зібрав усі подробиці трагедії.

Перестрілка в Княжичах виникла з необережності

Як відомо, співробітники карного розшуку разом із спецпідрозділом КОРД виїхали в селище Княжичі після отримання інформації про підготовлюваний пограбуванні. Поліцейські розмістилися в споруджуваному будинку на одній з вулиць селища.

В цей час в одному з будинків спрацювала сигналізація, і туди прибули співробітники державної служби охорони. Вони затримали двох поліцейських-розвідників. У свою чергу, група захоплення вирішила, що поліцейські були виявлені злочинцями і виїхали на допомогу.

Цієї ночі в селищі Княжичі Броварського району сталася жахлива трагедія, в результаті якої загинули 5 співробітників...

Опубліковано Антоном Геращенком 4 грудня 2016 р.

В результаті між ними та співробітниками ДСО сталася перестрілка, загинули п'ятеро поліцейських. Так, серед загиблих:

  1. глава відділу київського управління КОРД, майор Віталій Валецкий;
  2. оперуповноважений Управління оперативної служби міста Києва, старший лейтенант Юліан Рудько;
  3. оперуповноважений Управління оперативної служби міста Києва, лейтенант Олександр Маница;
  4. молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони, старший сержант Євген Куртев;
  5. молодший інспектор Броварського міжрайонного відділу Управління поліції охорони, старший сержант Сергій Орлов
Перестрілка в Княжичах: усі подробиціПерестрілка в Княжичах: усі подробиціПерестрілка в Княжичах: усі подробиціПерестрілка в Княжичах: усі подробиціПерестрілка в Княжичах: усі подробиці

Прокуратура порушила кримінальну виробництво

Перестрілку в Княжичах буде розслідувати прокуратура. Повідомляється, що за цієї події порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 115 (вбивство) Кримінального кодексу України.

"Прокуратура Київської області здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 115 (вбивство) КК України. За даним фактом прокуратурою Київської області відомості про вчинене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - повідомляє прес-служба відомства.

Крім того, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що розслідування трагедії бере під особистий контроль.

"Хід досудового розслідування перебуває на особистому контролі генерального прокурора України Юрія Луценка", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

Крім того, для розслідування перестрілки в Княжичах створений оперативних штаб на базі Броварської прокуратури.

"В рамках цього будуть встановлені функціональні обов'язки кожного з учасників операції. Побачимо, які інструкції в ході операції були порушені і встановимо винних осіб", - повідомив перший заступник глави ГПУ Дмитро Сторожук.

4 поліцейських розстріляли прямо в маркованої машині ДСО

Прес-секретар Нацполиции Київській області Микола Жукович розповів про те, що четверо поліцейських розстріляли прямо в маркованої машині ДСО. За його словами, вогонь, очевидно, вівся з боку спецпідрозділу КОРД.

Також Жукович зазначив, що співробітники ДСО, так і співробітники КОРД були в бронежилетах, маркованих на машинах, і в своїх формах.

"Дві машини ДСО були марковані. Від поліції охорони були задіяні 2 екіпажу - 6 осіб. Скільки було представників поліції Києва, не можу сказати", - розповів представник обласної поліції.

Жукович розповів і про те, чому ДСО могла бути не в курсі підготовку спецоперації.

"Є різні операції, і різних керівників можуть попереджати або не попереджати. Попереджати теж можуть різним способом. Чим більше попереджають, тим більше шансів, що ця операція може бути зірваною", - пояснив Жукович.

Зловмисники, які займалися пограбуваннями, затримані

Зловмисники, під час стеження за якими відбулася перестрілка в Княжичах, затримано. Повідомляється, що вони були затримані оперативниками вранці 4 грудня на в'їзді до Києва у Деснянському районі. Злочинці приїхали з селища Княжичі мікроавтобусом "Мерседес Віто", і збиралися пересісти на заздалегідь підготовлені автомобілі "Тойота Ленд Крузер 200", чорного кольору.

Перестрілка в Княжичах: відео затримання злочинців

"В результаті оперативної роботи була виявлена злочинна група, яка діяла на території Києва та Київської області. До складу злочинної групи входили кілька людей, серед яких були вже судимі за розбій та особи, які працювали або мають відношення до правоохоронних органів", - повідомив в. про. глави Нацполиции Вадим Троян.

Сім'ям загиблих виплатять компенсацію

Радник глави МВС Антон Геращенко заявив про те, що сім'ям загиблих у ході перестрілки в Княжичах виплатять компенсацію в розмірі 700 тисяч гривень. За його словами, представники трьох служб МВС, які брали участь у спецоперації, дотримувалися своїх обов'язків і інструкцій. Також він додав, що з приводу сімей загиблих, у яких не вирішене житлове питання, буде обговорюватися питання виділення квартир.

Через перестрілки в Княжичах Аваков перерве візит до Канади

Спікер МВС Артем Шевченко заявив про те, що у зв'язку з перестрілкою в Княжичах Арсен Аваков перерве свій офіційний візит до Канади. Повідомляється, що міністр внутрішніх справ провів дві зустрічі з міністром міжнародної торгівлі і з міністром громадської безпеки. Інші зустрічі скасовані.

Концентрована позиція Національна поліція України по трагічим подіям у Княжичах висловлена Вадим Троян (Vadim Troyan) на...

Опубліковано Artem Shevchenko 5 грудня 2016 р.