ua en ru

Перестрілка у Княжичах: МВС показало затриманих і їх зброю

Перестрілка у Княжичах: МВС показало затриманих і їх зброю Фото: арсенал зброї, вилучений у розбійників із Княжичів

У трьох зловмисників вилучили зброю, боєприпаси та спеціальне обладнання

У Національній поліції розповіли подробиці затримання групи зловмисників, під час вистеження яких сталася перестрілка у Княжичах Київської області, що призвела до загибелі п’ятьох правоохоронців. Про це розповів т. в. о. голови Нацполіції Вадим Троян, повідомляє прес-служба правоохоронного відомства.

Зазначено, що зловмисників, у яких вилучили зброю, боєприпаси та спеціальне обладнання, підозрюють у скоєнні серії нападів на елітні приватні будинки та офісні приміщення.

Ще раніше слідчі столичної поліції розпочали кримінальні провадження за фактами розбійних нападів. Тож у рамках цих проваджень проводилися гласні і негласні слідчі дії щодо документування злочинної діяльності зловмисників.

Повідомляється, що сьогодні, 4 грудня, вранці на в’їзді у Київ, у Деснянському районі, оперативники впіймали банду, коли вони із села Княжичі Броварського району мікроавтобусом "Мерседес Віто" приїхали до двох завчасно підготовлених автомобілів "Тойота Ленд Крузер 200" чорного кольору.

"У результаті оперативної роботи була виявлена злочинна група, яка діяла на теренах Києва та Київської області. До складу злочинної групи входили кілька осіб, серед яких були вже судимі за розбої. Усіх підозрюваних затримано", - доповів керівник Нацполіції.

Він додав, що троє із них - жителі Києва та області, ще один - зі Львівської області.

Перестрілка у Княжичах: МВС показало затриманих і їх зброюПерестрілка у Княжичах: МВС показало затриманих і їх зброюПерестрілка у Княжичах: МВС показало затриманих і їх зброюПерестрілка у Княжичах: МВС показало затриманих і їх зброюПерестрілка у Княжичах: МВС показало затриманих і їх зброю

Фото: затримання групи розбійників у Княжичах

"У їхніх транспортних засобах виявили арсенал зброї (зокрема два пістолети "Глок", пістолет Макарова із глушником), боєприпаси, у тому числі гранати, спеціальне тактичне обладнання (рації, пристрої для заглушення радіосигналів) та інші речові докази, які вказують на їхню протиправну діяльність", - йдеться в повідомленні.

Наразі тривають обшуки в їхніх автомобілях та помешканнях. Уже вилучено велику кількість зброї, боєприпасів та вибухівки.

Кримінальні провадження розслідуються за ст. 187 КК (розбій). Вирішується питання щодо додаткової правової кваліфікації їхніх дій. Зловмисники обґрунтовано підозрюються у скоєні низки розбійних нападів на помешкання та офіси киян і жителів області.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до складу злочинної групи, яка займалася розбійними нападами та пограбуванням населення під Києвом, входили особи, пов’язані з правоохоронними органами.