ua en ru

Для перегляду УА з Євросоюзом потрібна позиція не лише Угорщини, - Клімпуш-Цинцадзе

Для перегляду УА з Євросоюзом потрібна позиція не лише Угорщини, - Клімпуш-Цинцадзе Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе (kmu.gov.ua)

Щоб перегляд УА став предметом спору, це повинно стати позицією Євросоюзу

Для перегляду Угоди про асоціацію (УА) між Україною та Європейським союзом (ЄС) потрібна позиція не лише Угорщини. Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Клімпуш-Цинцадзе, передає "Укрінформ".

"Для перегляду УА одна зі сторін - або ЄС, то є всі країни-члени, або Україна - повинні для себе визначити, що якась частина угоди настільки не виконується, що це являє причину суперечки", - заявила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, в угоді прописані механізми, які повинні забезпечити висловлювання цієї позиції, проведення консультацій та обговорення на Раді асоціації.

"Тобто для того, щоб перегляд угоди став предметом спору, це повинно стати позицією ЄС. На даний момент є велика кількість європейських країн, які тверезо дивляться на ситуацію, чують позицію України і готові спокійно чекати висновків Венеціанської комісії", - підкреслила віце-прем'єр.

Вона також додала, що в Угорщині існує настільки радикальна позиція, що вона вже винесла мовне питання на Раду ЄС. Однак рішень на засіданні 16 жовтня не планується, "отже, це буде дискусія".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що питання перегляду Угоди про асоціацію між Україною та ЄС включили до порядку денного зустрічі Ради ЄС.