ua en ru

Пересів 3,5 млн га озимих обійдеться аграріям України у 7 млрд грн, - УАК

Пересів 3,5 млн га озимих культур обійдеться аграріям України у 7 млрд грн. Про це повідомив президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко у ході круглого столу "Світові продовольчі ринки і продовольча безпека України", передає прес-служба УАК.

За його словами, "при таких обсягах пересіву яровими замість загиблих пшениці та рапсу ми зможемо зберегти урожай на рівні середнього за останні 5 років".

Козаченко додав також, що "через погіршення економічного клімату інвестори свідомо відмовляються від України і повертаються у бік Бразилії, попри те, що погодний клімат у нашій країні є значно сприятливішим для ведення сільського господарства".

Він зазначив, що при залученні протягом 5-7 років 65-70 млрд дол. інвестицій у сільське господарство України, галузь могла б дати експортний потенціал обсягом 30 млрд дол. з наступним зростанням до 45 млрд дол.

"Однак це далеко від реалій, тому що у результаті елементарного аналізу ситуації в Україні незалежні інвестори роблять для себе невтішні прогнози щодо інвестування у нашу країну", - резюмував президент УАК.

Нагадаємо, у Міністерстві аграрної політики рекомендували зернотрейдерам тимчасово обмежити експорт пшениці у зв'язку із загрозою значного пересіву озимих через морози та осінню посуху.