ua en ru

Переселенці братимуть участь у ТКГ на постійній основі

Переселенці братимуть участь у ТКГ на постійній основі Фото: Денис Казанський (facebook.com/den.kazansky)
Автор: Инна Собора

На переговорах представники ОРДО від України захищатимуть інтереси понад 1,5 млн переселенців

Під час переговорів Тристоронньої контактної групи (ТКГ) українська сторона поінформувала учасників консультацій про роботу радників української делегації - представників ОРДЛО від України. Вони братимуть участь у роботі груп ТКГ та у форматі ТКГ на постійній основі.

Про це повідомили у прес-службу Офісу президента.

Зазначається, що вперше у складі української делегації у роботі політичної групи та безпосередньо ТКГ взяли активну участь представники окремих районів Донецької та Луганської областей України з метою проведення передбачених Мінськими домовленостями консультацій. Окремі райони Донеччини представляли журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш, окремі райони Луганщини - голова Міжнародної громадської організації, юрист Вадим Горан і лікар Костянтин Лібстер.

"Представники ОРДЛО від України, запрошені з українського боку, наголосили на необхідності узгодження параметрів політичного врегулювання з виразниками інтересів понад 1,5 млн осіб, які були змушені залишити свої оселі внаслідок конфлікту", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на переговорах політичної підгрупи по Донбасу в новому форматі представник Росії не висловлював протесту проти участі переселенців.

РБК-Україна розбиралося, що означає цей крок української сторони і як він вплине на мінський процес.