ua en ru

Перерахунок голосів на парламентських виборах в Молдавії не вплинув на розподіл мандатів, - ЦВК

Центральна виборча комісія Молдавії оголосила сьогодні результати перерахунку голосів, відданих на дострокових парламентських виборах у Молдавії 28 листопада 2010 р., заявивши, що вони не поміняли розкладу політичних сил у новому парламенті і не вплинули на розподіл депутатських мандатів. Про це повідомив журналістам у Кишиневі голова ЦВК Молдавії Євген Штірбу, передає РБК.
Таким чином, і після перерахунку голосів Партія комуністів Молдавії отримає в 101-місцевому парламенті нового скликання 42 депутатських мандата, Ліберально-демократична партія Молдавії - 32, Демократична партія - 15, Ліберальна партія - 12.
За словами Є.Штірбу, в ході перерахунку голосів, проведеного 15 грудня 2010 р. за рішенням Конституційного суду республіки, Центрвиборчкомом в цілому були виявлені лише невеликі розбіжності в кількості голосів. Зафіксована різниця ніяк не може вплинути на оприлюднені раніше підсумкові дані і розподіл депутатських мандатів. За підсумками перерахунку голосів загальна явка виборців на виборах збільшилася на 0,02% - з 63,35% до 63,37%. Планується, що найближчим часом ЦВК Молдавії передасть офіційні результати виборів у Конституційний суд Молдавії для винесення рішення про легітимність виборів і затвердження розподілу мандатів депутатів.
Нагадаємо, після парламентських виборів 28 листопада 2010 р. правлячий в Молдавії "Альянс за європейську інтеграцію" був звинувачений в масовій безпрецедентної фальсифікації результатів голосування. У зв'язку з цим 10 грудня ц.р. Конституційний суд республіки за клопотанням Партії комуністів Молдавії ухвалив рішення про проведення перерахунку голосів, відданих виборцями під час виборів. Перерахунок був проведений 15 грудня ц.р.