ua en ru

Перенесення публікації доповіді ЄК щодо безвізового режиму може бути не пов'язаний з Україною

Перенесення публікації доповіді ЄК щодо безвізового режиму може бути не пов'язаний з Україною Фото: Сергій Пєтухов

Заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов упевнений, що ЄС однозначно оприлюднить звіт щодо лібералізації безвізового режиму у грудні

Європейський союз однозначно оприлюднить звіт щодо лібералізації безвізового режиму з ЄС для України та Грузії в грудні. Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник міністра юстиції України з питань євроінтеграції Сергій Пєтухов.

"Перенесення публікації звіту одночасно і по Україні, і Грузії, тому питання, чому так сталося, може бути це пов'язано не тільки з Україною, і затягувати це точно ніхто не буде. Мабуть, є якісь причини, про які я не знаю, це питання дипломатичного переговорного процесу і він буде комунікованим Україні", - зазначив заступник міністра.

"Немає конкретної дати, тому що це (перенесення звіту - ред.) відбулося певною мірою в останній момент, я думаю, вона ще точно не визначена, але це точно буде, мабуть, наступний тиждень, тиждень або після нього, але це точно буде в грудні", - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могерини заявила, що доповідь Європейської комісії з підготовки безвізового режиму Європейського союзу з Грузією і Україною буде опублікований до кінця 2015 року.