ua en ru

Могерини: доповідь ЄК щодо безвізового режиму очікується в найближчі дні

Могерини: доповідь ЄК щодо безвізового режиму очікується в найближчі дні Фото: Федеріка Могерини

Могерини зазначила, що Єврокомісія працює над тим, щоб опублікувати доповідь до кінця року

Доповідь Європейської комісії щодо підготовки безвізового режиму Європейського союзу з Грузією та Україною буде опублікована до кінця 2015 року. Про це верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могерини заявила на прес-конференції після зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС в Брюсселі, повідомляє DW.

"Робота в Єврокомісії триває і звіт повинен бути опублікований в цьому місяці в найближчі дні", - запевнила Могерини.

Вона додала також, що в Євросоюзі розуміють, наскільки важливо для населення Грузії і України питання про безвізовий режим з ЄС для короткострокових поїздок.

Могерини зазначила, що на зустрічі міністрів закордонних справ 14 грудня обговорювали також питання візової лібералізації і дискусія показала, що є позитивний розвиток, оцінка з боку країн-членів була швидше позитивною.

Нагадаємо, раніше комісар європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханнес Хан повідомив, що доповідь Єврокомісії щодо виконання Україною умов для скасування віз з ЄС обудет оприлюднено 15 грудня, проте згодом з'явилася інформація про перенесення терміну публікації доповіді.