ua en ru

Перелома буде у судовому порядку вимагати від САП передачі справи в суд

Перелома буде у судовому порядку вимагати від САП передачі справи в суд Перелома буде у судовому порядку вимагати передачі справи в суд

Екс-голова наглядової ради Одеського припортового заводу (ОПЗ), перший заступник глави НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома у судовому порядку буде вимагати від САП якнайшвидшої передачі справи в суд. Про це він заявив в інтерв'ю українським ЗМІ.

"Оскільки слідство затягує час, ми (разом з 1-м заступником директора Одеського припортового заводу Миколою Щуріковим) будемо через суд вимагати від Спеціалізованої антикорупційної прокуратури негайно передати справу по Одеському припортовому заводу в суд для розгляду по суті. Ми впевнені у своїй невинності", - заявив він.

"Вся поведінка НАБУ і САП говорить тільки про одне - "справа ОПЗ" виявилася фейком і тепер вони гарячково думають, як що-небудь намалювати. За логікою речей, у слідства повинно бути достатньо доказів моєї провини вже на момент затримання, 2 місяці тому", - додав Перелома.

Він пояснив, що підозру йому було вручено 14 липня, і за законом 14 вересня у суд повинен бути переданий обвинувальний акт. Однак, зазначив Перелома, прокурор САП Назар Холодницький весь час заявляв, що йому мало часу і передача до суду може бути перенесена на кінець осені. У підсумку САП продовжила досудове слідство до 14 листопада. "Але ж ви розслідуєте це справу з початку року!", - обурився Перелома.

Топ-менеджер назвав звинувачення з боку НАБУ і САП "категоричною неправдою" - "вони як мінімум - надумані, а як максимум - сфальсифіковані. Інакше як можна пояснити той факт, що пан Холодницький разом з детективами НАБУ і своїми прокурорами так і не зміг нічого довести? Всі пояснення зводяться до твердження: "Ми вважаємо, що таке можливо!", - підкреслив Перелому.

Він упевнений, що НАБУ і САП "демонстративно проігнорували і відмовилися долучити до справи акт аудиту Держфінінспекції, який був проведений за відповідним рішенням Кабміну". Перелома повідомив, що там не зафіксовано жодних порушень, в яких його і Щурікова намагаються звинуватити НАБУ і САП. А завод вперше за 4 роки отримав прибуток.

"Це була комплексна перевірка з участю ФДМ, податкових органів, Антимонопольного комітету та інших. Про результати аудиту Кабмін, особисто прем'єр-міністр Гройсман, були проінформовані. Потім з результатами були ознайомлені інші органи влади - включаючи, до речі, НАБУ", - зазначив Перелома.

Замість цього, за його словами, НАБУ підключає приватну компанію, яка майже не відома на ринку, не має імені і репутації, а раніше була замішана у скандалі з виведенням грошей з банку "Надра". Пояснюючи механізм "фальсифікації" своєї справи, Сергій Перелома сказав, що ця приватна компанія "працює на матеріалах, які їй надали детективи НАБУ". "А останні так компонували матеріали, щоб на їх підставі було отримано потрібний їм результат. У той же час від експертів і суду ховаються ті матеріали, які в повній мірі показують всю неспроможність звинувачень", - стверджує Сергій Перелома.

Він також заявив, що одеський губернатор Міхеїл Саакашвілі "зіграв ключову роль" у створенні негативного іміджу підприємства перед його продажем і різкому зменшенні його ціни. "Відкрилася дорога для участі в конкурсі олігархічному і просто сумнівному капіталу", - вважає Перелома.