ua en ru

Перехідні запаси зерна минулого урожаю в Україні на 1 липня 2011 р. складуть близько 8 млн т, - експерт

Перехідні запаси зерна минулого урожаю в Україні на 1 липня 2011 р. складуть приблизно 8 млн т. Такий прогноз журналістам в ході IV міжнародної зернової конференції GAFTA озвучив президент Української зернової асоціації Володимир Клименко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд планує 6 млн т (зернових) перехідних запасів на 1 липня", - заявил В.Клименко. Він зазначив, що для того, щоб відповідати прогнозам Міністерства аграрної політики і продовольства України, в травні-червні трейдерам потрібно експортувати 4,3 млн т зерна. За його словами, в травні експортовано близько 600 тис. т зерна, а за червень трейдери зможуть експортувати близько 1 млн т або, можливо, трохи більше. "До цих 6 млн, які планується, ще залишиться не менше 2 млн т невивезеного зерна" - відзначив В.Клименко. Таким чином, на думку експертів, перехідні запаси складуть приблизно 8 млн т.

За словами генерального директора Української аграрної конфедерації Сергія Стоянова, до 8 млн т зернових, що залишилися з минулого урожаю, на початок 2011-2012 маркетингового року варто додати 1,5 млн т зерна нового урожаю (близько 500 тис. т пшениці і близько 1 млн т ячменю). Нагадаємо, що президентом Української аграрної конфедерації є Леонід Козаченко.