ua en ru

Перехід ДНР на російський рубль здійснює воєнізований підрозділ з РФ

Перехід ДНР на російський рубль здійснює воєнізований підрозділ з РФ Фото (РІА Новини): рубль у ДНР

За даними АІС, у Донецьку працює група російських управлінців з контролю за переміщенням грошової маси з РФ

У Донецьку силами проросійських терористів посилено реалізовується комплекс заходів під загальним пропагандистським гаслом "успіхи мирного життя молодої республіки". Про це з посиланням на оперативні дані групи "Інформаційний спротив" (ІС) повідомив народний депутат України Дмитро Тимчук у Facebook.

Як зазначається, в самопроголошеній "Донецькій народній республіці" стимулюється бізнес із закупівлі товарів у Росії для реалізації їх на окупованих територіях Донбасу.

За даними ІС, в даний час великі торговельні мережі завалено російськими товарами. При цьому більш популярними є товари (зокрема, продовольчі) українського виробництва, що надходять контрабандою, які реалізуються на дрібних "торгових точках".

"У м. Донецьк працює група російських держуправлінців з "переводу" районів, контрольованих "ДНР", на російський рубль, а також російський воєнізований підрозділ, що здійснює "переміщення грошової маси" з території РФ", - йдеться в повідомленні.

Водночас, як додав Тимчук, у Донецьку обмежено "вільне переміщення" терористів у формі і зі зброєю, оскільки бойовикам віддано команду переодягатися при "виході з розташування підрозділу" в цивільний одяг. В цілому на окупованій території України, підконтрольній ДНР, заборонено відкрите носіння зброї.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Российско-террористические войска продолжают вооруженные пров...

Posted by Dmitry Tymchuk on 15 жовтня 2015 р.

Нагадаємо, на початку вересня на території Донецької обл., окупованій самопроголошеною "Донецькою народною республікою", російський рубль встановлено у якості єдиної облікової валюти. Як зазначалося, частка рубля в "бюджеті" ДНР становить 92%, а частка гривні - 8%.

За даними Bloomberg, РФ щомісяця перераховує в ДНР 2,5 млрд рублів.

Напередодні стало відомо про намір РФ завезти великий обсяг рублевої маси до Луганська. З 1 вересня в ЛНР встановили російський рубль основною грошовою одиницею, хоч раніше і не планували це робити.