ua en ru

Переговори в Мінську можуть бути продовжені 5 вересня, - ДНР

Консультації тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації в Україні можуть бути продовжені в Мінську 5 вересня 2014 р.

Консультації тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації в Україні можуть бути продовжені в Мінську 5 вересня 2014 р. Про це заявив так званий "віце-прем'єр" самопроголошеної "Донецької народної республіки" Андрій Пургін, передає радіо "Свобода".

"На зустрічі в Мінську сторони лише обмінялися пропозиціями про обмін всіх на всіх. У п'ятницю домовилися зустрітися в розширеному складі та продовжити переговори про обмін і можливо розпочати переговори про майбутнє припинення вогню, хоча тут багато питань", - розповів Пургін.

Він також спростував інформацію, яку повідомили деякі ЗМІ, що на консультаціях у Мінську ДНР і ЛНР закликали Київ визнати їх особливий статус, і в обмін на виконання вимог пообіцяли докласти зусиль для збереження єдиного простору України.

Відзначимо, що в тристоронню контактну групу входять екс-президент України Леонід Кучма, посол РФ в Україні Михайло Зурабов і офіційний представник голови ОБСЄ з питань врегулювання ситуації в Україні Хайді Тальявіні. Також на зустрічі присутні представники ДНР і ЛНР.