ua en ru

Переговори України і МВФ щодо надання нових траншів відбудуться тільки після виборів, - експерти

Реальні переговори про надання нових фінансових траншів Україні від Міжнародного валютного фонду (МВФ) відбудуться тільки після виборів. Таку думку на прес-конференції висловили економічні експерти, передає кореспондент РБК-Україна.

За прогнозом, економічного експерта Олега Устенко, переговори почнуться в листопаді і завершаться в грудні, відповідно в січні - в Україну надійдуть перші гроші. "Під час цих переговорів МВФ стимулюватиме Україну до проведення довгострокових структурних реформ, що призведе до поліпшення інвестиційного клімату і приходу в Україну іноземних інвестицій", - вважає він.

У свою чергу, експерт фінансового ринку Ерік Найман відзначив, що успішність переговорів з МВФ у великій мірі залежатиме від того, наскільки демократичними будуть найближчі парламентські вибори. "У цьому випадку варто подивитися на відносини МВФ з Білоруссю, з якою МВФ не припинив співробітництва повністю, але веде жорстку гуманітарну політику. У МВФ подивляться, якими будуть ці вибори: чи будуть вони демократичними або такими, як в Білорусі", - сказав Найман .

Нагадаємо, що недавно в Україні з офіційним візитом була місія Міжнародного валютного фонду. Засідання ради директорів МВФ за підсумками роботи місії в Україні відбудеться наприкінці червня. Про це в ході брифінгу заявив глава місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Крістофер Джарвіс.