ua en ru

Засідання ради директорів МВФ за підсумками роботи місії в Україні відбудеться наприкінці червня, - Джарвіс

Засідання ради директорів МВФ за підсумками роботи місії в Україні відбудеться наприкінці червня. Про це в ході брифінгу заявив глава місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Крістофер Джарвіс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дискусії, які ми проводили в рамках цього візиту, носили загальноекономічний характер. Тобто, ми не проводили переговорів, які стосувалися цієї програми. Є ще нез'ясовані до кінця питання у тому числі, питання виконання програми між фондом і Україною: які заходи потрібно вжити, щоб досягти планового показника дефіциту бюджету. Також є питання в енергетичній політиці, особливо вони стосуються цін на газ", - заявив Міллер.

Він зазначив, що також є питання в банківському секторі, мається на увазі загальна стратегія реформ фінансового сектора.

"Як тільки уряд буде готовий прийняти заходи по цих напрямках, місія МВФ буде готова продовжити переговори за програмою", - сказав глава місії.

За його словами очікується, що засідання ради директорів, присвячене обговоренню результатів консультацій по 4 статті для України відбудеться наприкінці червня.

Нагадаємо, раніше перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський заявив, що Україна зацікавлена у продовженні співпраці з МВФ.