ua en ru

Переговори про об'єднання БПП і НФ поновилися з початку року, - джерела

Переговори про об'єднання БПП і НФ поновилися з початку року, - джерела Фото: Петро Порошенко і Арсеній Яценюк (УНІАН)

БПП і "Народний фронт" можуть об'єднатися для участі у виборах в 2019 році

Переговори про можливе об'єднання і спільний похід на майбутні парламентські вибори в 2019-му році політичних сил "Блок Петра Порошенка" (БПП) і "Народний фронт" (НФ) поновилися з початку року. Про це йдеться в статті РБК-Україна "Підготовка до виборів: нові переговори правлячих партій і проблеми з США".

"Ходьба по колу", - так коротко описують суть і результативність цих переговорів співрозмовники у президентській команді. При цьому в результативність цих переговорів слабо вірять співрозмовники в правлячих фракціях БПП і НФ.

За словами представників Банкової, зараз обидва табори зійшлися на сценарії узгодження кандидатів на мажоритарних округах. Хоч і це не остаточна концепція, уточнив співрозмовник.

Інше джерело РБК-Україна в близькому оточенні президента України Петра Порошенка вважає, що "фронтовики" і "бппшники" все ще можуть піти на вибори від нової політичної сили, створеної після виборів президента. А сама виборча кампанія нової партії буде проводитися на базі штабів, які працювали на президентських виборах.

Проте зараз це більше побажання Банкової, ніж результат переговорів. Співрозмовники РБК-Україна в НФ стверджують, що кільком рейтинговим мажоритарникам від "фронту" вже надійшла пропозиція очолити президентські штаби на своїх округах. Хоча, судячи по всьому, це несистемна робота. Опитані мажоритарники з інших фракцій і груп, які систематично підтримують правлячу коаліцію, кажуть, що з ними розмову поки не виходили.

"Тут є проблема. Ми, звичайно, з владою працюємо, відмовляти недобре і все таке. Але технологічно це буде складна історія. Виходячи з настроїв на окрузі, я розумію, як агітувати за Тимошенко. Навіть за Віктора Федоровича розумію, як агітувати. А ось як агітувати за владу зараз - складне питання. Це буде непроста історія", - сказав РБК-Україна один з відомих мажоритарників.

Нагадаємо, попередні переговори про об'єднання БПП з "Народним фронтом" припинилися в листопаді 2017 року. Зокрема, джерела РБК-Україна в президентській партії заявили, що таке злиття невигідно у вигляді низького рейтингу НФ.