ua en ru

Переговори про об'єднання БПП і "Народного фронту" припинені, - джерела

Переговори про об'єднання БПП і "Народного фронту" припинені, - джерела Фото: Петро Порошенко та Арсеній Яценюк (УНІАН)

У БПП стверджують, що таке злиття президентської партії невигідно через низький рейтинг НФ

Переговори про об'єднання партій "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" припинені. Про це йдеться у матеріалі РБК-Україна "Провал переговорів: БПП і НФ більше не обговорюють об'єднання партій".

Як стверджують джерела РБК-Україна в обох фракціях, переговори з цього питання припинені. Відповідно, об'єднання двох партій найближчим часом навряд чи відбудеться.

"Все відбувається лише на рівні розмов, ніяких консультацій або переговорів на рівні керівництв партій немає", - розповіло виданню джерело в Адміністрації президента.

При цьому в БПП стверджують, що таке злиття президентської партії невигідно через низький рейтинг НФ.

"Цю тему роздувають якраз в НФ, адже їм з рейтингом нижче 1%, вигідно злитися з БПП. Але ніяких переговорів з цього приводу зараз немає. Адже що нам дасть таке злиття?", - розповів співрозмовник з президентської політсили.

Більш того, за словами джерела, це питання не обговорюється як на рівні фракції, так і на регулярних зустрічах БПП з Петром Порошенко.

"Президент не підтримує цю ідею злиття. На одній із зустрічей він сказав, щоб фракція не реагувала на тему можливого об'єднання БПП з НФ", - зазначив співрозмовник.

У НФ також підтверджують, що дійсно на сьогоднішній день ніяких переговорів або консультацій про створення єдиної партії влади немає.

Нагадаємо, раніше повідомлялося глава Верховної Ради України (ВР) Андрій Парубій заявив про існування переговорів БПП і НФ про об'єднання.

"Мені відомо, що йдуть консультації, і також відомо, що ніякого рішення з цього приводу не прийнято", - заявив спікер ВР.