ua en ru

Переговори між Україною та СОТ про перегляд тарифних ставок пройдуть 23 січня, - Азаров

Переговори між Україною і Світовою організацією торгівлі (СОТ) про перегляд тарифних ставок пройдуть 23 янврая ц.р. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров сьогодні під час зустрічі з іноземними інвесторами, передає кореспондент РБК-Україна

"Як ви знаєте, ми подали на перегляд відповідно до статуту СОТ після закінчення 3-річного терміну перебування наші пропозиції. Вони торкнулися 370 позицій. 23 січня ц.р. у нас відбудуться переговори віце-прем'єр міністра Юрія Бойка, міністра економічного розвитку Прасолова з еврокомісарром з цього питання. Я думаю, ми там знайдемо компроміс ", - зазначив Азаров.

Він також підкреслив, що для України надзвичайно важливо відродити розвиток легкої промисловості в умовах перебування в СОТ. "У 2012 р. ми мали скорочення темпів зростання легкої промисловості, хоча там вже і скорочуватися нікуди. У нас частка в ринку в нашій вітчизняній легкій промисловості десь близько 2% і нам треба думати, як наш ринок в умовах СОТ захистити і створити умови для розвитку нашої легкої промисловості ", - сказав Азаров.

Читайте також: ЄС знову закликав Україну відкликати заявку про перегляд тарифних зобов'язань в рамках СОТ