ua en ru

Переговори лідерів опозиції з Януковичем продовжаться не раніше понеділка, - нардеп

Переговори лідерів опозиції з Президентом України Віктором Януковичем продовжаться не раніше понеділка, 27 січня 2014 р.

Переговори лідерів опозиції з Президентом України Віктором Януковичем продовжаться не раніше понеділка, 27 січня 2014 р. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

"Сьогодні переговорів немає", - зазначив він.

Цю інформацію підтвердила і прес-секретар лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка Ольга Лаппо. Вона зазначила, що точний час переговорів буде повідомлено пізніше.

Переговорів, як і віче, на думку депутата від "Батьківщини" Олександра Бригинця, не буде у зв'язку з жалобою за загиблими.

Тим не менше, переговори триватимуть, так як на це є мандат Майдану, зазначив Сиротюк. Депутат при цьому наголосив, що вимоги опозиції залишаються незмінними, так як країні необхідні докорінні зміни.

"Зараз завданням мінімум на переговорах є переведення протистояння з "гарячої фази" в "холодну", - сказав Сиротюк.

Нагадаємо, вчора за підсумками переговорів на Банковій в рамках робочої групи з урегулювання політичної кризи стало відомо, що Президент, зокрема, запропонував лідеру фракції "Батьківщина" Арсенію Яценюку пост прем'єр-міністра, а лідеру "Удару" Віталію Кличку - посаду віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань.

Як повідомлялося, перший етап переговорів між Президентом Віктором Януковичем, учасниками РГ з урегулювання політичної кризи і лідерами опозиційних парламентських фракцій відбувся 22 січня.