ua en ru

Переговори з КНДР: Сеул і Пхеньян домовилися відновити "гарячу" військову лінію

Переговори з КНДР: Сеул і Пхеньян домовилися відновити "гарячу" військову лінію Фото: переговори з КНДР (nikorea.go.kr)

Рішення було прийнято "для поліпшення зв'язку між збройними силами"

Під час переговорів у Пханмунджомі представники Північної (КНДР) та Південної Корей домовилися відновити пряму військову телефонну лінію. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Зазначається, що під час перемовин, котрі проходять уперше за останні три роки, обидві сторони погодилися відновити військову "гарячу лінію", закриту з лютого 2016 року. Рішення було прийнято "для поліпшення зв'язку між їх збройними силами".

Крім того, як заявили представники КНДР, в західній частині кордону телефонне з'єднання уже відновлене. Сеул у свою чергу пообіцяв використовувати військове телефонне сполучення, починаючи з ранку середи, 10 січня.

Нагадаємо, раніше Північна Корея заявила, що відправить делегацію високого рівня на зимові Олімпійські ігри в Південній Кореї в наступному місяці. Режим Кім Чен Ина планує відправити чиновників, спортсменів, артистів, спостерігачів та журналістів на Олімпійські ігри, які розпочнуться 9 лютого в Південній Кореї. Перші за останні майже три роки переговори на Корейському півострові почалися 9 січня 2018 року в 10:00 за місцевим часом.