ua en ru

Переговори з КНДР: Північна Корея відправить спортсменів і делегацію чиновників на Олімпіаду

Переговори з КНДР: Північна Корея відправить спортсменів і делегацію чиновників на Олімпіаду Фото: переговори з КНДР (nikorea.go.kr)

Режим Кім Чен Ина планує відправити чиновників, спортсменів, артистів, спостерігачів та журналістів на Олімпійські ігри

Північна Корея заявила, що відправить делегацію високого рівня на зимові Олімпійські ігри в Південній Кореї в наступному місяці. Таким став один з результатів корейських переговорів, передає Bloomberg.

Режим Кім Чен Ина планує відправити чиновників, спортсменів, артистів, спостерігачів та журналістів на Олімпійські ігри, які розпочнуться 9 лютого в Південній Кореї. Про це сказав міністр юстиції Південної Кореї Чун Хе-сун сказав на брифінгу. Південнокорейські делегати запропонували, щоб обидві країни разом вийшли на Олімпіаду в лижному місті Пхенчхан.

Також пропозицію Південної Кореї включало возз'єднання сімей, розділених Корейською війною під час майбутнього Місячного Нового року.

Крім того, повинні бути припинені дії, які створюють напруженість на півострові, в тому числі це стосується денуклеаризації. Але Північна Корея не відреагувала на згадку про денуклеаризації.

Нагадаємо, перші за три роки переговори на Корейському півострові почалися 9 січня 2018 року в 10:00 за місцевим часом. Обидві сторони провели переговори в Панмунджоме, селі у Спільній зоні безпеки вздовж укріпленої кордону.

Раніше повідомлялося, що що ймовірно, відбудеться участь північнокорейської пари фігуристів.