ua en ru

Переговори Греції з кредиторами відкладені з міркувань безпеки

Переговори Греції з кредиторами відкладені з міркувань безпеки Фото: прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас

Грецькі чиновники неодноразово заявляли, що переговори про фіндопомогу почнуться в цієї п'ятниці

Переговори Греції з офіційними кредиторами відкладені, оскільки міжнародні кредитори шукають надійне місце для їх проведення. Про це повідомляє Ekathimerini з посиланням на представника Єврокомісії.

Повідомляється, що грецькі чиновники неодноразово заявляли, що переговори про фіндопомогу почнуться в Афінах в цю п'ятницю.

Але представники кредиторів Греції - Європейська комісія, Європейський Центральний Банк і Міжнародний валютний фонд - кажуть, що вони не можуть почати переговори до тих пір, поки не знайдено відповідне місце, враховуючи чутливість теми і той факт, що багато греків не люблять кредиторів через реформ, які повинні пройти в країні.

"Існують деякі невирішені матеріально-технічні питання, особливо з точки зору безпеки. Розглядається кілька варіантів", - сказав представник Єврокомісії, відмовившись надати більш детальну інформацію.

Нагадаємо, парламент Греції ухвалив другий пакет законопроектів, який необхідний для початку переговорів з міжнародними кредиторами щодо укладення третього меморандуму про виділення допомоги в розмірі понад 80 млрд євро.