ua en ru

На переговорах у ТКГ сталася перепалка між Кравчуком і Гризловим

На переговорах у ТКГ сталася перепалка між Кравчуком і Гризловим Фото: Леонід Кравчук (РБК-Україна)

У середу, 16 вересня, на переговорах Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу сталася перепалка між головою української делегації Леонідом Кравчуком та його російським колегою Борисом Гризловим. Мова йшла про статус окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Про це Кравчук розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" за підсумками переговорів.

"Пан Гризлов, відповідаючи на запитання членів відеоконференції, звернувся до української делегації, що, мовляв, ви ставите питання, але це питання ОРДЛО, тому що це територія, яка належить ОРДЛО. Звичайно, я не міг не відреагувати на це і попросив, щоб Гризлов вибачився за таку неточність", - сказав він, підкресливши, що президент РФ Володимир Путін вважає ці території частиною України.

Кравчук додав, що Гризлов був змушений сказати, що він мав на увазі. Глава російської делегації уточнив, що це територія, яка не контролюється Україною.

"Це питання у результаті було знято і ми дійшли до спільної точки зору", - резюмував Кравчук.

Як повідомляло РБК-Україна, під час засідання сторони обговорили виконання перемир'я, питання обміну полоненими і зміни в закон про місцеві вибори.

Раніше повідомлялося, що російська сторона на засіданні в ТКГ наполягає, що постанову про місцеві вибори не відповідає мінськими угодами.