ua en ru

Передавав дані про військову техніку ЗСУ: в Хмельницькій області затримали агента спецслужб Росії

Передавав дані про військову техніку ЗСУ: в Хмельницькій області затримали агента спецслужб Росії Фото: СБУ затримала розвідника Росії в Хмельницькій області (ssu.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

Контррозвідники Служби безпеки України в Хмельницькій області викрии агента російських спецслужб. Його затримали під час фотографування колони військової техніки одного з підрозділів ЗС України.

Так, у 2014-2016 роках підозрюваний був активним учасником незаконних збройних формувань так званої "ЛНР".

Оперативники спецслужби встановили, що у 2021 році зловмисник переїхав в Хмельницьку область, де проживають його близькі родичі. Колишній бойовик діяв під кураторством співробітника російських спецслужб.

Агент збирав і передавав інформацію про військові обʼєкти у регіоні. Особливу увагу він приділяв військовим частинам, які задіяні в операції Об’єднаних сил.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України тривають невідкладні оперативні та слідчі дії. Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.