ua en ru

Перебийніс: говорити про недофінансування гумплана ООН для Донбасу передчасно

Перебийніс: говорити про недофінансування гумплана ООН для Донбасу передчасно Директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс

Міністерство закордонних справ України констатує, що говорити про недофінансування плану гуманітарного реагування ООН щодо Донбасу передчасно та недоречно. Про це на брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз передчасно і недоречно говорити про недофінансування плану гуманітарного реагування ООН для України або наявність ефекту "донорської втоми". У цьому контексті показово, що план попереднього реагування ООН в Україні на 2014 р. з бюджетом 33,2 млн дол. був профінансований на 87%", - розповів Перебийніс.

За його словами, нещодавно в окремих ЗМІ з'явилися повідомлення, в яких з посиланням на звіт управління ООН з координації гуманітарних питань йдеться про можливе скорочення гуманітарної допомоги ООН жителям Донбасу через недостатне фінансування плану гуманітарного реагування ООН для України на 2015 р.

"За даними ООН, за станом на кінець березня країни-донори виділили або оголосили про виділення коштів на суму понад 50 млн дол. або 16% від загальних потреб плану гуманітарного реагування ООН для України", - підкреслив Перебийніс.

Він зазначив, що аналіз показників мобілізації донорських ресурсів для виконання гуманітарних планів ООН в інших країнах дозволяє зробити висновок, що ситуація з фінансуванням плану гуманітарного реагування ООН для України не гірше, ніж у випадках з іншими країнами.

Нагадаємо, наприкінці березня віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що ООН додатково направить в Україну 316 млн євро.