ua en ru

Через перебитий водопровод велика більша ЛНР залишиться без води, - Москаль

Через перебитий водопровод велика більша ЛНР залишиться без води, - Москаль Фото: Геннадій Москаль

Губернатор Луганської області запропонував ЛНР зайнятися ремонтними роботами

У місті Золоте Луганської області в результаті обстрілу пошкоджений магістральний водогін, з-за чого більша частина окупованої бойовиками області залишиться без води. Про це йдеться у повідомленні на сайті глави Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"Пошкодження сталося біля нашого крайнього блокпоста, який регулярно обстрілюють з мінометів. Розійшовся гідрокомпенсатор, і вода заливає житлові будинки мирних жителів, а також зміцнення наших військових. Паралельно у водопровід засмоктуються різні нечистоти. Водопостачання через пошкоджену трубу неможливо, тому в найближчі години без води на окупованій частині Луганщини залишаться міста Первомайськ, Стаханов, Брянка, Алчевськ, Антрацит, Кіровськ і інші населені пункти аж до Красного Луча. Це величезна територія, на якій альтернативних джерел водопостачання немає", - повідомив Москаль.

За його словами, для ремонту водопроводу потрібні значні кошти і зусилля.

Москаль підкреслив, що українська сторона не збирається ремонтувати цей водопровід.

"Ви (бойовики, - ред.) перебили водопровід і позбавили води і себе, і мирних жителів? Ремонтуйте його за свої кошти і своїми силами. Я гарантую безпечний доступ до місця пошкодження аварійних бригад. До того ніякої води на окуповані території подавати не будемо", - заявив Москаль.

Нагадаємо, вчора Москаль вимагав від ЛНР відновити перебитий обстрілом водопровід, який подає воду на Луганськ, зазначивши, що українська сторона не буде займатися ремонтними роботами.

У свою чергу в ЛНР обіцяли до вечора відновити водопостачання верхньої частини Кам'янобрідського району та центру Луганська, порушене через пошкодження ділянки водоводу. Проте, вже сьогодні вранці Москаль заявив, що водопровід так і не був відновлений.