ua en ru

У Пентагоні заявили, що США не причетні до недавніх авіаударів по Сирії

У Пентагоні заявили, що США не причетні до недавніх авіаударів по Сирії Фото: Джеймс Мэттис (flickr.com thejointstaff)

Авіаудари в районі сирійських провінцій Алеппо і Хама завдали 29 квітня

У Пентагоні заявили, що США не причетні до авіаударів по Сирії, які були зроблені 29 квітня 2018 року по сирійських провінціях Алеппо і Хама. Про це на брифінгу заявив глава Пентагону Джеймс Меттіс, повідомляється на сайті Пентагону.

"Ми не завдавали ніяких ударів по Сирії минулої ночі (29 квітня, - ред.)", - заявив Меттіс, коментуючи авіаудари в районі Хами.

Меттіс також підтвердив, що провів зустріч з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньяху, але відмовився коментувати, чи надавалася ізраїльській авіації яка-небудь допомога в ударах, якщо їх завдали вони.

Крім того, говорячи про авіаудар в районі Алеппо, Меттіс також заявив, що США "не мають стосунку і до цього удару".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 29 квітня 2018 року в результаті ракетної атаки на базу в Сирії загинули 26 військових, в основному іранців.

Зазначимо, сирійський державний новинний сайт Tishreen повідомляв, що увечері 29 квітня зазначені рейди проводилися силами США і Великобританії. Згідно з інформацією видання, західні війська запустили дев'ять балістичних ракет з військових баз в північній частині Йорданії, які вразили сирійські бази поблизу Алеппо і Хами.