ua en ru

У Пентагоні не в захваті від пропозиції Польщі щодо МіГ-29 для України

У Пентагоні не в захваті від пропозиції Польщі щодо МіГ-29 для України Фото: прес-секретар Пентагону Джон Кірбі (Getty Images)

У Пентагоні відреагували рішення Польщі надати свої винищувачі МіГ - 29 в розпорядження США, щоб надалі передати Україні. В американському оборонному відомстві наразі не вважають таку ініціативу Варшави слушною.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прес-секретаря Пентагону Джона Кірбі.

"Перспектива того, що винищувачі, "які знаходяться в розпорядженні уряду Сполучених Штатів Америки", вилетять з бази США/НАТО в Німеччині та пролетять в повітряному просторі, в якому воює Росія з Україною, викликає серйозну занепокоєність у всього альянсу НАТО", - зазначив він.

За словами Кірбі, американській стороні "просто не ясно, чи є для цього істотне обґрунтування".

"Ми продовжимо консультації з Польщею та іншими нашими союзниками по НАТО щодо цього питання і складних логістичних проблем, які воно представляє, але ми не вважаємо пропозицію Польщі доречною", - йдеться в заяві прес-секретаря Пентагону про допомогу Україні в забезпеченні безпеки.

У Пентагоні також додали, що рішення про передачу польських літаків Україні "в кінцевому підсумку залишається за польським урядом".