ua en ru

Силові відомства США розкритикували план Керрі щодо координації з РФ

Силові відомства США розкритикували план Керрі щодо координації з РФ Фото: план Керрі був засуджений чиновниками з американської розвідки і Пентагону

Цілі РФ в Сирії відрізняються від цілей Білого дому

Американські чиновники зі сфери розвідки і оборони розкритикували пропозицію державного секретаря США Джона Керрі для Російської Федерації про розширення військової координації в Сирії. Про це повідомляє The New York Times.

Не дивлячись на те, що Керрі вірить в можливу координацію дій з Москвою, багато представників американської розвідки і Пентагону відносяться до плану держдепу з недовірою.


На думку одного з чиновників, залишається незрозумілим, чому Керрі впевнений в тому, що Росія підтримає цілі Білого дому в Сирії.

Як йдеться у повідомленні, держсекретар США при розробці плану, не враховує той факт, що військові Росії та Сирії атакують як бойовиків терористичної організації "Ісламська держава", так і представників опозиції, деякі з них підтримуються Вашингтоном.

У зв'язку з цим, американські чиновники осуджено ставляться до пропозиції про обмін розвіданими і відомостями між двома країнами.

Також чиновників обурює той факт, що адміністрація президента США намагається домовитися з РФ, не дивлячись на недавні авіаудари російських військових по двох сирійських таборах з опозиціонерами та їх сім'ями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стали відомі подробиці пропозиції США для РФ про військової координації в Сирії.