ua en ru

Пентагон запросив 582 млрд дол з бюджету на оборонну промисловість

Пентагон запросив 582 млрд дол з бюджету на оборонну промисловість Фото: Білий дім

Також Пентагон запросить 16,8 млрд дол для фінансування надзвичайних операцій в умовах військової розвідки

Пентагон запросив 582 млрд дол загального фінансування на майбутній фінансовий рік для вирішення низки загроз і викликів, які можуть зберігатися протягом наступної чверті століття. Про це повідомляє CNN.

"Зростаюча загроза з боку войовничих екстремістських організацій була і залишається безпосередньою загрозою", - заявив заступник голови Об'єднаного комітету безпеки Пол Сельва.

Наголошується, що загальний запит складе 523,9 млрд дол разом із запитом про 58,8 млрд дол на фінансування зарубіжних операцій в надзвичайних ситуаціях, без урахування військових операцій в Афганістані та в операції проти ІД.

Також був запит про 16,8 млрд дол для фінансування надзвичайних операцій в умовах військової розвідки.

"Це пропозиція відображає важкий вибір, який ми зробили в контексті сьогоднішніх умов безпеки і економічних обмежень", - сказав Сельва, додавши, що "це просто необхідно".

Повідомляється, що на тлі того, що відбувається в Росії має сенс витрачатися на оборонну промисловість.

"І з недавнім запуском ракети Північною Кореєю і ядерним випробуванням, поряд з триваючим розвитком ракетних систем, які могли б коли-небудь бути здатні зорієнтувати Сполучені Штати, чиновники наполягають, що безпека залишається одним із головних пріоритетів у військовому плануванні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, проект оборонного бюджету 2017 року Адміністрація президента США Барака Обами буде домагатися значного збільшення фінансування боротьби з "Ісламською державою".