ua en ru

Пентагон замовив ракет до Javelin на 300 млн доларів для України та інших союзників

Пентагон замовив ракет до Javelin на 300 млн доларів для України та інших союзників Фото: Збройні сили України зробили хорошу рекламу Javelin (facebook.com/pressjfo.news)

Компанія Lockheed Martin отримала від Міністерства оборони США замовлення на виробництво 1300 ракет до переносного протитанкового ракетного комплексу Javelin. Частину з них отримає Україна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт виробника.

Пентагон уклав дві угоди на виробництва ракет до Javelin і додаткового обладнання до них на 309 млн доларів. Замовлені 1300 ракет отримають Україна та ще кілька іноземних замовників. Серед них – Норвегія, Албанія, Латвія і Таїланд.

ПТРК виготовляє спільне підприємство Javelin Joint Venture, фундаторами якого стали Raytheon Missiles & Defense і Lockheed Martin. За два з половиною десятиліття компанії виготовили понад 50 тисяч ракет і 12 тисяч командно-пускових установок багаторазового використання до них.

США планує залишати Javelin на озброєнні до 2050 року. Lockheed Martin взяло на себе зобов'язання постійно модернізовувати ПТРК, враховуючи зміну оперативних потреб.